Az utazás szerelmeseként szerettem volna olvasnivalót biztosítani azoknak, akik nem csak az egészségügyi információk iránt érdeklődnek weboldalamon, ezért hoztam létre ezt a blogot, ahol különböző érdekes írások kapnak helyet. Makray Ádám, családunk ékes tagja, egyszemélyes utazóként járja a világot és az utazások tapasztalatait gyakran papírra is veti, sokunk nagy nagy örömére.

Ádám utazásai:

Ádám életstílusát egy szóval meg lehet fogalmazni: világutazó. Az elmúlt 15 évben több mint 40 országban járt. Miután bejárta Európát, kíváncsiságát Észak- és Közép-Amerikával csillapította. Afrika meghódítását a közelebbi északi részek felfedezésével kezdte (Marokkó, Egyiptom) majd Fekete-Afrikából először a szolidabb Dél-Afrikai Köztársaságba látogatott el. De Kongó lakóinak megismerése és a Nyiragongo megmászása sem maradt el. Kenyán és Ugandán át eljutott Tanzániába is, ahol megmászta a Kilimandzsárót, majd megpihent Zanzibár csodálatos tengerpartján. Ezekről az utazásairól írt rövidebb hosszabb beszámolóit olvashatjátok itt. Utazásai ezzel persze nem értek véget. Többször járt már Ázsia délkeleti részén is, fedezte fel csodálatos szigetvilágát, de idén nyáron merészkedett a legmesszebb (minden értelemben) egészen Észak-Koreáig. Az ott eltöltött 10 nap beszámolóját is remélhetőleg hamarosan elkészíti és megosztja velünk!

Ádám munkájáról:

Szerintem senki nem fog meglepődni azon, egy ilyen bevezető után, hogy Ádám még akkor is utazik, amikor dolgozik. 11 éve szervez síutakat Magyarországról a Francia-Alpokba, így sokat ingázik a két ország között. Lassan 30 éve síel és 15 éve oktat is. Ádám síútjait minden évben 8-10 francia síterepen bonyolítja. Ezeken a síterepeken személyesen ismeri a szolgáltatókat, sok helyen baráti kapcsolatot ápol velük. Kiemelkedő helyszín ismeretének és a köréje szerveződött dinamikus szervező csapatának köszönhetően, utazásait Magyarországon egyedülállóan magas színvonalú tartalommal tölti meg. Nem csak egy ágyat, helyet a buszon és síbérletet árul, hanem komplett élménycsomagokat. Így a sítúrákon résztvevők találkozhatnak olyan programokkal is, mint síoktatás, szűzhavas síelés, más síterepek megismerése, grill party-k, forraltborozás, fürdőlátogatás.. stb.